Een opvouwbare scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel

Bent u wat minder mobiel maar gaat u toch nog erg graag op vakantie, of gaat u graag op bezoek bij familie of vrienden die niet om de hoek wonen dan is een opvouwbare scootmobiel de ideale uitkomst voor u. Een opvouwbare scootmobiel is ideaal als u eerst nog met een ander vervoermiddel moet reizen om bij u bestemming te komen.

Klein en Licht

Een opvouwbare of demontabele scootmobiel is vaak een kleine lichtgewicht scootmobiel die u gemakkelijk mee kan nemen op reis. De opvouwbare scootmobiel is vaak niet zwaarder dan 25 kg. U kunt hem vooral gebruiken voor korte tot middellange afstanden, de scootmobiel heeft meestal een iets minder zware accu zodat deze lichtgewicht blijft. Een opvouwbare scootmobiel heeft vaak een actieradius van rond de 15 km en een maximale snelheid van rond de 8 km/u of minder. Daarnaast heeft de opvouwbare scootmobiel heeft vaak zeer beperkte afmetingen, hierdoor heeft de scootmobiel een kleine draaicirkel en is die uiterst wendbaar.

Auto, Vliegtuig of Trein

Deze beperkte afmetingen vervoert u scootmobiel makkelijk mee als bagage in het vliegtuig of past de scootmobiel in bijna iedere kofferbak. Naast het vervoeren van de scootmobiel als bagage zijn de kleine afmetingen van de scootmobiel ook fijn wanneer u ermee dient te rijden op drukke plekken zoals het station of op de luchthaven. Ook wanneer u met de opvouwbare scootmobiel in de  trein staat heeft u door deze beperkte afmetingen niet het gevoel dat u in de weg staat.

Opvouwbaar of demonteerbaar

Er bestaat een onderscheid tussen deze lichtgewicht scootmobielen. Zo zijn er scootmobielen die volledig op te vouwen zijn zonder dat hierbij onderdelen los te hoeven worden gemaakt. Bij de meeste scootmobielen zijn er verschillende onderdelen die los dienen te worden gemaakt om de scootmobiel te vervoeren, vaak gaat dit zeer eenvoudig en zonder gereedschap vaak gaat het hierbij om maar een paar losse onderdelen ( bijvoorbeeld: https://www.scootwijzer.nl/drive-bl270-scout/). Hiertussen zit de opvouwbare scootmobiel waarbij nog wel de accu uit gehaald dient te worden, ook dit gaat vaak erg eenvoudig. Dan is er ook nog een scootmobiel waarbij u amper iets hoeft te doen, door middel van een druk op de knop van een afstandsbediening vouwt de scootmobiel zichzelf helemaal op(https://www.scootwijzer.nl/mango-johnny-remote/) .

Wilt u meer weten over deze opvouwbare of demonteerbare scootmobielen, kijkt u dan vooral even bij onze Reviews.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *