Scootmobiel huren

Een scootmobiel huren?

Wanneer u aan het revalideren bent en u tijdelijk behoefte heeft aan wat extra mobiliteit, of als u overweegt om een scootmobiel aan te schaffen maar er nog niet uit bent wat voor type bij u past, kan het huren van een scootmobiel uitkomst bieden. Op deze manier bent u niet in een keer een groot bedrag kwijt aan de aankoop maar betaald u slechts een klein bedrag per maand. Op de langere termijn is het natuurlijk wel duurder om te huren dan te kopen.

Huren of kopen?

Heeft u slechts tijdelijk een scootmobiel dan is het huren van een scootmobiel een goede optie. Veel aanbieders van scootmobielen bieden zowel scootmobielen te koop als te huur aan. Wanneer u overweegt  om een scootmobiel aan te schaffen dan is het misschien beter om gratis een testrit te maken met een scootmobiel. Veel leveranciers bieden door middel van een rijdende showroom deze service gewoon bij u thuis aan. Een voordeel van zo’n testrit ten opzichte van het huren van een scootmobiel is dat niet alle type scootmobielen te huur zijn, maar vaak wel zijn te testen. Hierdoor kunt u goed de verschillen tussen de types scootmobielen merken en er zo achter komen welke het beste bij u eigen wensen past.

Tijdelijk

Wanneer zou het dan toch fijn zijn om een scootmobiel te huren? Dit is vooral het geval als u slechts voor kortere tijd een scootmobiel nodig heeft. U kunt hierbij denken aan de volgende situaties: als u aan het revalideren bent na een operatie of blessure en tijdens uw herstel niet goed ter been bent, wanneer u thuis nog mobiel genoeg bent maar u op vakantie gaat en dingen wilt doen waarbij iets meer mobiliteit wel van pas kan komen of misschien wanneer iemand op bezoek wilt komen met verminderde mobiliteit maar jullie toch graag samen op pad gaan.

Aandachtspunten

Mocht u tot de beslissing komen dat het huren van een scootmobiel voor u de juiste optie is, is het belangrijk over een aantal punten na te denken:

  • Waar wilt u de scootmobiel in het dagelijks leven voor gebruiken en aan welke eisen moet de scootmobiel voldoen. Het is belangrijk om na te denken waar u allemaal wilt rijden met de scootmobiel en wat voor u de belangrijkste eigenschappen zijn. Wilt u liever lange afstanden afleggen en hierbij veel stabiliteit hebben of gebruikt u de scootmobiel vooral in de kleine ruimte en past een scootmobiel met wat kleinere afmetingen juist het beste bij u gebruik. Bent u aan het revalideren dan kan juist het comfort van de stoel en de juiste zithouding essentieel zijn.
  • Daarnaast is het belangrijk om in uw eigen gemeente te kijken wat voor ondersteuning de gemeente biedt. Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor financiële ondersteuning vanuit de gemeente. De gemeente stelt hier echter wel bepaalde voorwaarden aan, in sommige gemeenten is er wel ondersteuning voor huur in andere juist niet. Vraag daarom goed naar de voorwaarden in uw eigen gemeente om in aanmerking te komen voor ondersteuning
  • Bedenkt u goed voor wat voor termijn u een scootmobiel zou willen gebruiken, op de lange termijn is het kopen van een scootmobiel altijd voordeliger.
  • Misschien is het raadzaam om een leasecontract, een huurkoop-contract of een koop op afbetaling te overwegen, door het bedrag wat u maandelijks betaald kunt u na verloop van tijd de scootmobiel overnemen voor een voordeliger bedrag of is de scootmobiel na verloop van tijd helemaal uw eigendom.

 

Reacties

  1. Mo

    Tijdje een scootmobiel gehuurd om te kijken of het leven met een scootmobiel mij beviel. Inmiddels een scootmobiel gekocht kan niet meer zonder. Kan weer overal heen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *