Scootmobiel kopen

Waaraan te denken bij het kopen van een scootmobiel?

Afhankelijk worden vindt niemand leuk en er zijn diverse manieren om dat probleem op te lossen. Wanneer u niet meer goed ter been bent of om andere redenen niet mobiel bent, is het een goede optie om voor een scootmobiel te kiezen. Hiermee kunt u lekker zelf op pad, zonder dat u bang hoeft te zijn dat de rit te inspannend is. Maar waar moet u nu precies aan denken bij het kopen van een scootmobiel?

scootmobiel-kopen

Wat is het doel van uw scootmobiel?

Als u een scootmobiel gaat kopen is de eerste vraag die u zichzelf moet gaan stellen op welke manier u deze gaat gebruiken. Er zijn namelijk scootmobiels voor binnen, buiten en voor binnen en buiten. Een scootmobiel voor binnen en buiten heeft uiteraard iets van beide andere types. Deze zijn smal genoeg om in de supermarkt langs de kassa te kunnen en u kunt er ook een behoorlijke afstand mee afleggen. De twee andere types zijn natuurlijk geheel afgestemd op het gebruik voor binnen of buiten.

 

Een standaard model of technische snufjes?

Gaat u voor een standaard model dat 6 km per uur gaat of wilt u een snelheid van 22 km per uur kunnen halen? Natuurlijk is het zaak om daar goed over na te denken. Er zijn ook diverse modellen waarbij u de snelheid op elk gewenst moment in kunt stellen, zodat u in rustige gebieden sneller kunt rijden. Verder is een scootmobiel voorzien van een accu. Ook hierin zijn diverse gradaties. Het wordt meestal aangeraden om de accu altijd ’s nachts op te laden, zodat hij ’s ochtends weer startklaar is voor gebruik.

 

Welke scootmobiel past bij u ?

Natuurlijk bent u degenen die dat het beste kan bepalen. U weet immers waarvoor en wanneer u de scootmobiel gaat gebruiken. De keuze voor binnen en buiten lijkt wel voor de hand te liggen. Maar denk ook aan zaken als vakantie, moet de scootmobiel dan in de achterbak passen? En als u regelmatig met de trein reist, is een ultralicht exemplaar natuurlijk wel handig. Ook de uitrusting kan van groot belang zijn. Heeft u behoefte aan een extra luxe stoel om goed te kunnen zitten? Maakt u regelmatig lange ritten en is snelheid voor u van belang. Of voelt u zich altijd wat onzeker in een scootmobiel en is stabiliteit voor u een eerste vereiste? Denk heel goed na over de wijze waarop u uw nieuwe scootmobiel gaat inzetten en vul ook de details goed in voordat u een beslissing neemt.

 

Vergeet de accessoires niet

Uw scootmobiel is pas compleet met persoonlijke accessoires. Er zijn bijvoorbeeld modellen met een speciale houder, zodat u uw rollator of stok gemakkelijk mee kunt nemen. Bent u van plan om boodschappen te gaan doen met uw scootmobiel, dan is het belangrijk om voor een mandje of rekje te kiezen waar u deze boodschappen ook in op kunt bergen. Verder zijn er nog allerlei andere handige extra’s, zoals een waterdichte cape, zodat u droog blijft in de regen of een deken voor om uw benen. Heeft u regelmatig last van koude handen? Dan is een verwarmd stuur zeker een goede optie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *