Tweedehands scootmobiel

Overweegt u een tweedehands scootmobiel aan te schaffen?

Een tweedehands scootmobiel kan een goede uitkomst bieden wanneer u graag een scootmobiel wilt hebben, maar hier niet voor in aanmerking komt bij de gemeente. Hier zijn helaas wel de nodige risico’s aan verbonden. 

Zo wordt de garantie vaak voor maar 2 jaar afgegeven en de staat van de accu’s is na een aantal jaren vaak al een stuk minder. Daarnaast wordt tegenwoordig bij het produceren van scootmobielen meer aandacht besteed aan allerlei veiligheidssystemen, iets wat bij de oudere scootmobielen nog wel is te wensen overlaat. Vraag u zelf ook af waarom iemand van zijn huidige scootmobiel af wil. Scootmobielen zijn over het algemeen geen producten, waar je om de paar jaar weer een nieuwe van aanschaft. Wanneer u een goede scootmobiel aanschaft die aan u wensen voldoet kan die mogelijk de rest van u leven mee.

Gaat u dus eerst altijd na bij de gemeente of er echt geen mogelijkheden bestaan om toch in aanmerking te komen voor een Persoons-Gebonden-Budget dan wel zorg in natura. Vervolgens is het belangrijk om af te wegen of de voordelen van het aanschaffen van een nieuwe scootmobiel niet opwegen tegen de initiële besparing bij het aanschaffen van een tweedehands scootmobiel. Hier geldt het principe dat goedkoop helaas ook vaak duurkoop betekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *