Wanneer bent u klaar voor een scootmobiel?

 

Wanneer bent u klaar om een scootmobiel te gebruiken?

Wanneer u buiten niet ver meer kunt lopen, maar binnen nog wel, dan is het moment daar om eens naar een scootmobiel te informeren. U kunt hem uit eigen zak betalen of u vraagt er een indicatie voor aan. U krijgt de scootmobiel dan grotendeels vergoed via de zorgverzekeraar of uw gemeente. Bij de gemeente kunt u een scootmobiel aanvragen via de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De gemeente wil bevorderen dat je zelfredzaam blijft en mee kunt doen in de samenleving. Met een scootmobiel kun je boodschappen doen, je hond uitlaten of op bezoek gaan.

 

Welke scootmobiel past bij u?

Er is een ruime keuze in soorten scootmobielen van bekende merken. De één is sportief en de andere puur praktisch en comfortabel. Welk type scootmobiel u kiest hangt af van een aantal factoren zoals uw beperking(-en), uw budget en uw doelen waarvoor u hem wilt gaan gebruiken. Daarbij kijkt u ook naar uw woon- en leefomstandigheden, zoals uw huis en de wegen in uw woonwijk. Het merk, de looks en de functionaliteit van de scootmobiel geven de doorslag. De dealers komen graag bij u thuis om een demonstratie geven. Gerenommeerde merken van scootmobiels zijn bijvoorbeeld Afikim, Drive Medical of Electric Mobility.

Voor het eerst op de scootmobiel

Als u eenmaal een keuze hebt gemaakt voor uw scootmobiel, dan is de eerste keer wegrijden best wel een uitdaging! Maar na enige oefening rijd u er zo op weg. Bochten kunnen lastig zijn en ook de stoep op en af vraagt een beetje vaardigheid. Al snel ontdekt u het gemak van weer de straat op komen en gezellig te winkelen of een praatje te houden met de buren. De mobiel is wendbaar, heeft een goede balans en de stoel heeft een goede zithouding. De handige mandjes voor of achter op de scootmobiel zijn ideaal voor boodschappen of voor uw hond, die zo gezellig mee kan liften. De technische geavanceerde bediening, de remmen en de spiegels bevorderen de veiligheid op de weg. Net zoals de wielen die zijn berekend op gewicht en grip op de weg. Informeer altijd naar de mogelijkheden van het type scootmobiel.

De scootmobiel meenemen op reis

Behalve de goed uitgeruste scootmobiels die u dagelijks gebruikt om naar de winkel te gaan of een paar kilometer mee te reizen, zijn er ook opvouwbare exemplaren. Deze zijn licht van gewicht door het aluminium frame en je neemt ze makkelijk achter in de auto mee op reis. U kunt dus ook nog overwegen om er twee te nemen, één voor elke dag en één voor op vakantie. Daar zit dan wel weer een kostenplaatje aan. Heeft u interesse gekregen? Laat u dan eens goed informeren over opties, merken en prijzen van de soort scootmobiel die u zoekt. Doe alvast onderzoek, kijk verder rond op de site of ga eens kijken bij een showroom van scootmobielen bij een dealer van de Europees gecertificeerde merken Afikim, Drive Medical of Electric Mobility.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *