Hoe bepaal ik wat voor soort scootmobiel ik wil?

Hoe bepaal ik welke scootmobiel ik wil?

Als u merkt dat uw bewegingsvrijheid niet meer dezelfde als die van vroeger is, wilt u hier iets aan doen. U wilt zo lang mogelijk alle activiteiten die u gewend bent te doen, kunnen voortzetten. U heeft inmiddels geaccepteerd dat u hiervoor hulpmiddelen nodig heeft. Uw aandacht is gevallen op scootmobiels. Een scootmobiel zou voor u een echte uitkomst zijn en u veel van uw oude mobiliteit teruggeven. Echter, weet u wel welke scootmobiel voor u het meest geschikt is? Als u online kijkt, ziet u veel diverse merken en even zovele verschillende uitvoeringen. Wij zetten een aantal aandachtspunten op een rij, opdat u de juiste keuze kunt maken.

Wanneer is een scootmobiel voor mij niet geschikt?

U kunt een aantal beperkingen hebben in uw mobiliteit die ook met een scootmobiel niet eenvoudig op te lossen zijn. U kunt hierbij denken aan het volgende:

  • Onvoldoende zicht, ook met bril of contactlenzen;
  • Moeilijk kunnen anticiperen op verkeerssituaties;
  • Moeite met het aanleren van nieuwe vaardigheden; 
  • Verminderde reactiesnelheid; 
  • Onvoldoende kennis van verkeersregels;
  • U bent zonder hulpmiddelen niet in staat om enkele meters te lopen;
  • U kunt niet rechtop zitten zonder zijdelingse steun;
  • U bent niet in staat om tegelijkertijd stuur en gashendel te bedienen.
    Is dit het geval, dan bestaat de mogelijkheid dat een scootmobiel u onvoldoende oplossingen biedt. Is dit bij u niet zo, dan zou een scootmobiel voor u een belangrijk hulpmiddel kunnen zijn om mobiliteit te herwinnen en te behouden.

Afbeeldingsresultaat voor scootmobiel
Op welke factoren moet ik letten?

Als u in een plaats leeft waar straten bochtig en smal zijn en waar u regelmatig stuurmanskunsten moet vertonen om uw scootmobiel goed te manoeuvreren of te parkeren, dan is een scootmobiel met drie wielen voor u waarschijnlijk beter. Een scootmobiel met drie wielen is net zo stabiel als een exemplaar met vier wielen, maar heeft over het algemeen een veel kleinere draaicirkel.
Als alle plaatsen waar u regelmatig naartoe wilt ver uit elkaar liggen, bent u gebaat bij een snelle scootmobiel. Tevens heeft u behoefte aan een scootmobiel met een groot bereik.
Het is de bedoeling dat u zo comfortabel mogelijk kunt rijden. Dit is met name van belang als u naast uw mobiliteitsproblemen ook rugklachten ondervindt. Ook is comfort extra belangrijk als u grotere afstanden af wilt leggen. De kwaliteit van de zitting en de vering van uw scootmobiel zijn de voornaamste factoren die bijdragen aan uw rijcomfort. Het is dan ook zeer verstandig om altijd een proefrit te maken op de scootmobiel van uw voorkeur. Voelt u zich tijdens een proefrit niet comfortabel genoeg? Probeert u dan beslist een ander model of een ander merk.
Als u regelmatig reist, is het handig als uw scootmobiel opvouwbaar is en zo meegenomen kan worden in de achterbak van een auto. Een opvouwbare of demontabele scootmobiel is ook geschikt als u kleinbehuisd bent. Echter, over het algemeen beschikken demontabele scootmobiels niet over een groot bereik. Wilt u grote afstanden afleggen, dan zult u de voors en tegens tegen elkaar moeten afwegen.
Wij hopen dat u hiermee voldoende aandachtspunten heeft om een gezonde keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *